‍ نگذاریم معماری امپراتوری روم برخیابان و ساختمانهای هورامان سایه بی افکند

سرویس: اجتماعیکد خبر: 300372|20:18 - 1401/06/09
نسخه چاپی
‍ نگذاریم معماری امپراتوری روم برخیابان و ساختمانهای هورامان سایه بی افکند
چنده دهه ایی است هورامان واورامانات ماهیت معماری خود را از دست داده است،و انگار در خیابان ها وکوچه های روم و یونان قدم می زنیم! ومتاسفانه هیچ نظارت نیزوجود ندارد.

به گزارش هزارماسوله ،چند سالی هست که نمای رومی به جلوه غالب ساختمان‌های ایران و به ویژه هورامان واورامانات تبدیل شده، اما این نما جدای از تاثیرات فرهنگی بر تمامی شرایط منطقه تاثیر بسزایی داشته است.

 

به روشنی پیداست که سازهای رومی ویونانی که امروز مورد توجه بیشتر مهندسان، معماران و بساز بفرروشان قرار گرفته طمع سود بیشتر و پوشش بر نحوه ی ساخت های بی کیفیت و حربه برای جلب توجه مشتریان شده است.در بُعد دیگر مافیای پشت پرده سنگفروشان است که متاسفانه هیچ  نظارتی نیز بر روی آن  وجود ندارد.

 

معمارانی نیز هستند  تنهابه فکر برندینگ شرکت وخودشان هستند. وتمامی تاریخ نهفته معماری ایران را فراموش و به مُقلد معماری رومی ویونانی  تبدیل شده اند.که معماری قدیمی رومی را به صورت مدرن به مردم تحمیل می کنند. اما دریغ از مطالعه و نگاهی به پیشینه معماری در این سرای پهناور ایران که تاکنون صاحب سبک در معماری جهان بوده است وهنوز جهان در حیرت تک تک سازهایی است که در شهرها و روستاهای ایران بنا شده است. و امروز نماد وسردرب خیلی از کاخ ها وسازمان های  مهم جهان شده است.

 

تاریخ دانان ایران وجهان ثابت کرده اند که یکی از  خواستگاههای معماری و شهرسازی جهان مطرح کشور ایران است وامروزه در بیشتر کشورها از نمادها و معماری های ایران با تلفیقی از سازه مدرن در ساختمان های خود استفاده می کنند و بخوبی نمایان است که چگونه معماری ایرانی در جهان از آن استفاده می کنند.

 

اما هورامان واورامانات نیز از آن مستثنا نیست و بهشتی گمشده ایی از ایران که امروز برای خود در جهان صاحب سبک است و مورد توجه بیشتر حوزه های مختلف فرهنگی، سیاسی، تاریخی، جغرافیای طبیعی ومهندسی دنیا قرار گرفته است.

 

هورامان ریشه تاریخی هزاران ساله دارد و درکوهستان های صعب العبور رویش کرده است و در تمامی شرایط سختی که داشتنده اند توانسته اند از هر نظر نیازهای خود را تامین نمایند،  هوش و زکاوت آنها در معماری، فرهنگ، تاریخ آن بخوبی پیداست ونمونه آن نحوه ی ساخت ساختمان هایی است که امروزه در بیشتر روستا وشهرها بصورت معماری خاص و پلکانی که از کف تا سقف آن طوری ساخته شده است که بی گمان هر انسانی به خاطره این عظمت به وجد می آورد  که چگونه معماران سنتی بدون هیچ امکاناتی توانسته اند چنین سازهایی با تلفیق از طبیعت و معماری زیبا طراحی وبسازند.

 

اما چنده دهه ایی است هورامان واورامانات ماهیت معماری خود را از دست داده است،و انگار در خیابان ها وکوچه های روم و یونان قدم می زنیم! ومتاسفانه هیچ نظارت نیزوجود ندارد.

 

فردین رحیمی

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد