پایگاه خبری تحلیلی هزارماسوله14:02 - 1392/02/29

نوشيدن آب هنگام صرف غذا در تشديد نفخ موثر است

هزارماسوله:يک متخصص آسيب شناسي گفت: براي جذب آهن، ويتامين C و بسياري از ويتامين‌ها و مواد مکمل‌، محيط اسيدي معده مناسب است اما نوشيدن آب هنگام صرف غذا موجب بهم خوردن اين محيط شده و بدن از جذب اين مواد بسيار مهم محروم مي‌ماند.

دکتر حسن اکبري در گفت وگو با اشاره به اينکه معده بر روي غذا چند عمل مهم انجام مي‌دهد، گفت: مصرف آب و مايعات خنک هنگام صرف غذا موجب ايجاد اختلال در مرحله هضم غذا مي‌شود.وي با بيان اينکه ايجاد نفخ از مشکلاتي است که با نوشيدن آب هنگام صرف غذا ايجاد مي‌شود، گفت: اولين مرحله هضم غذا سايش با فشار زياد از طريق عضلات صاف و چين‌هاي سطح معده و پرزهاي آن است که اين فرآيند با مصرف آب و مايعات سرد به علت اتساع معده خنثي ‌شده در نتيجه مواد غذايي هضم نشده وارد روده‌ها مي‌شود و ايجاد نفخ شديد مي‌کند.اين متخصص آسيب شناسي در ادامه افزود: اثر اسيد هيدروکلريدريک معده بر غذاهاي خورده شده باعث تجزيه مولکول‌هاي بزرگ به مولکول‌هاي کوچک قابل جذب براي سلول‌ها مي‌شود، اين فرآيند با مصرف آب و مايعات سرد مابين غذا خوردن به علت خنثي سازي اسيد، مهار مي‌شود و در نتيجه مولکول‌هاي بزرگ غيرقابل جذب وارد روده‌ها شده اين مواد در روده بزرگ توسط باکتري‌ها مصرف مي‌شود و ايجاد نفخ شديد مي‌کند.دکتر اکبري با تاکيد بر اينکه نوشيدن آب يا مايعات سرد مابين غذا موجب کاهش درجه حرارت معده و اختلال عملکرد واکنش‌هاي شيميايي اسيد معده و آنزيم‌هاي مختلف معده مي‌شود، گفت: در اين حالت غذاي خورده شده به درستي هضم نمي‌شود و موجب هضم اين مواد توسط ميکروب‌هاي روده بزرگ شده نفخ شکم را تشديد مي‌کند.وي همچنين يادآور شد: اسيد معده و آنزيم‌هاي هضم کننده پروتئين‌ها، چربي‌ها و قندها با مصرف آب و مايعات خنک در بين غذا رقيق مي‌شود در نتيجه عملکرد اين مواد کاهش يافته و هضم کامل به خوبي صورت نمي‌گيرد.اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: براي جذب آهن، ويتامين C و بسياري از ويتامين‌ها و مواد مکمل، محيط اسيدي معده مناسب است اما نوشيدن آب هنگام صرف غذا موجب بهم خوردن اين محيط شده و بدن از جذب اين مواد بسيار مهم محروم مي‌ماند.دکتر اکبري با اشاره به اينکه کاهش انرژي سلولي موجب کاهش قدرت هضم و جذب مواد غذايي در معده و روده‌ها مي‌شود، تصريح کرد: کاهش انرژي سلولي در سلول‌هاي سطح معده و روده‌ها و همچنين سلول‌هاي عضلاني جدار معده و روده در اثر کاهش دماي محيط از 37 درجه سانتي‌گراد که بهترين دما براي بالاترين عملکرد اين سلول‌ها است در نتيجه کاهش انرژي سلولي، تنبلي روده‌ها و به دنبال آن يبوست مزمن بروز مي‌کند که به عنوان مادر بيماري‌ها است، اين عارضه در اثر مصرف آب در بين غذا بوجود مي‌آيد، نوشيدن آب مابين غذا ميزان توليد انرژي در بدن را نيز کاهش مي‌دهد.اين محقق و مدرس طب اسلامي ايراني با بيان اينکه فقر انرژي در هر سلول بدن مي‌تواند موجب بيماري آن سلول شود، خاطرنشان کرد: چنين پديده‌اي در سيستم ايمني بدن باعث عدم شناخت سيستم ايمني از عوامل آسيب رسان و يا عدم شناخت سلول‌هاي خودي از بيگانه شده مي‌تواند ريشه بسياري از بيماري‌هاي نئوپلاستيک يا سرطاني يا بيماري‌هاي خود ايمني مانند بيماري”MS” شود.