پربیننده ها

آخرین اخبار

25. مهر 1399 - 18:14   |   کد مطلب: 298812
با وجود آنکه در جهان بیش از سی هزار گیاه خوراکی وجود دارد، امروزه 66 درصد از محصولات کشاورزی با تنها 9 گونه گیاهی تامین می شود.به منظور تامین غذای مردم پایداری کره زمین، باید مواد غذایی مختلفی فراهم شود.

به گزارش هزار ماسوله، ۲۴ مهر ماه(15 اکتبر) هر سال در تقویم بهداشت جهانی به نام روز غذا نام گذاری می شود.در همین راستا امسال FAO شعار روز جهانی غذا را به نام( توسعه پایدار تغذیه با مشارکت یکدیگر ) نام گذاری کرده است. بر اساس گزارش FAO در سال 2020 بیش از 2 میلیارد نفر در جهان به غذای ایمن، سالم، مغذی و کافی دسترسی منظم ندارند.پیش بینی می شود جمعیت جهان تا سال 2050 تقریبا به 10 میلیارد نفر برسد.

با وجود آنکه  در جهان بیش از سی هزار گیاه خوراکی وجود دارد، امروزه 66 درصد از محصولات کشاورزی با تنها 9 گونه گیاهی تامین می شود.به منظور تامین غذای مردم پایداری کره زمین، باید مواد غذایی مختلفی فراهم شود.

تاثیر اشکال گوناگون سوتغذیه ( از تغذیه ناکافی و کمبود ریز مغذی ها گرفته تا اضافه وزن و چاقی) بر اقتصاد جهانی سالانه حدود 3.5 تریلیون دلار برآورد می شود. روند افزایش گرسنگی از سال 2014،همراه با گسترش چاقی به روشنی نیاز تسریع و تشدید اقدامات برای تقویت سیستم غذایی و حفاظت از معاش مردم را نشان می دهد.

ساز و کارهای غذایی آینده کشور ما باید ضمن حفاظت از منابع طبیعی تنوع زیستی و مقابله با مشکلاتی مثل تغییرات آب و هوایی، قابلیت تامین غذای سالم و دست یافتنی برای همگان و درآمدی مقبول برای کارکنان این بخش را فراهم می کند.ضایعات مواد غذایی هر ساله حدود 1.3 میلیارد تن برآورد شده است که معادل یک سوم کل مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان است و معادل غذای 2 میلیارد نفر در هر سال محسوب می شود.

اتلاف غذا به معنای هدر دادن پول ،نیروی کار و منابع و افزایش انتشار گازهای گلخانه ایی در ایجاد تغییرات آب و هوایی می شود.

هر ساله حدود 14 درصد از غذایی که برای مصرف انسان تولید می شود، بین مراحل کشت تا رسیدن به بازار عمده فروشی، از بین می رود.در مسیر خرده فروشی تا مصرف حتی مقادیر بیشتری از غذای تولیدی هدر می رود.بیش از 3 میلیارد نفر در جهان به اینترنت دسترسی ندارند و بیشتر آنان در مناطق روستایی دور افتاده زندگی می کنند.کشاورزان خرده پا برای بهبود معیشت خود به سرمایه ، آموزش ، نوآوری و فناوری بیشتری نیاز دارند.

لذا با توجه به بحران کمبود غذا در جهان و دامن زدن انتشار ویروس کرونا و تبعات اقتصادی آن، کاهش دسترسی به غذا خصوصا برای اقشار آسیب پذیر جامعه یک حقیقت انکار ناپذیر می باشد.

هانا فهیمی کارشناس مسئول برنامه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان پاوه

دیدگاه شما