ماموریت وزارت دفاع برای پاکسازی اراضی آلوده به مین در سطح شهرستان پاوه

کد خبر: 116371|21:43 - 1392/10/14
نسخه چاپی
ماموریت وزارت دفاع برای پاکسازی اراضی آلوده به مین در سطح شهرستان پاوه
معاون وزیر دفاع گفت: تیم ها و گروه های جدیدی از کسانی که در این حوزه مسوولیت دارند در مین روبی استان کرمانشاه و شهرستان های پاوه و ثلاث باباجانی در قالب اکیپ های بازنگری مستقر می شوند.
به گزارش خبرنگار هزار ماسولهˈرضا طلایی نیکˈ روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: وزارت دفاع در تامین تجهیزات و همچنین تسلیحات و امکانات پشتیبانی نظامی و کمک به تامین مایحتاج نیروهای مرزبان در چارچوب سهمیه هایی که تعیین شده وظیفه خودش را انجام می دهد.


وی تصریح کرد: امیدواریم در بودجه سال آینده توجه بیشتری به بودجه دفاعی کشور صورت گیرد که ما بتوانیم ضمن تامین معیشت عمومی نیروهای مسلح، در تقویت بنیه دفاعی نیز وظیفه پشتیبانی خودمان را انجام دهیم.

طلایی نیک گفت: یکی از برنامه هایی که در پیش داریم تصویب سند راهبردی رزمندگان در هیات دولت است که طبق قانون برنامه پنجم توسعه باید این کار صورت گیرد این پیش نویس توسط ستاد کل نیروهای مسلح با همکاری وزارت دفاع آماده شده و در ماه های آینده در دستور کار دولت قرار می گیرد.

وی در خصوص آخرین وضعیت اراضی آلوده به مین در شهرهای مرزی کشور اضافه کرد: در راستای ماموریت وزارت دفاع برای پاکسازی اراضی آلوده به مین در سطح کشور اقداماتی در سال های اخیر صورت گرفته که این عملیات در قالب پنج قرارگاه در پنج استان مرزی انجام می شود.

معاون پارلمانی وزیر دفاع اظهار کرد: در استان کرمانشاه 700 هزار هکتار از اراضی مناطق مرزی آلوده به مین و مواد منفجره است که پاکسازی توسط مرکز مین زدایی وزارت دفاع در سال های اخیر صورت گرفته است.

طلایی نیک افزود: این وزارتخانه در استان کرمانشاه مرحله اول پاکسازی مناطق مین را در 700 هزار هکتار در قالب پاکسازی عمومی انجام داده اما بازنگری و پاکسازی عمقی و نیمه عمقی این اراضی هنوز باقی مانده ضمن اینکه در حدود بیش از 80 هزار هکتار از اراضی آلوده به مین کرمانشاه باید بازنگری مجدد صورت گیرد.

وی گفت: در نقاطی هم به علت وضعیت جغرافیایی شیب های تند، شیارها و رودخانه ها، برخی مواد منفجره و مین ها جابجا شده و از محدوده اول خودشان حرکت کرده اند و برخی از مین ها در لایه های عمقی زمین فرو رفته اند که در این مناطق نیاز به بازنگری وجود دارد.

معاون وزیر دفاع یادآور شد: قرار شد تیم ها و گروه های جدیدی از کسانی که در این حوزه مسوولیت دارند در مین روبی استان کرمانشاه و شهرهای قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب، پاوه و ثلاث باباجانی در قالب اکیپ های بازنگری مستقر شوند.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری فرمانداران، بخشداران و پاسگاه های مرزی نقاط آلوده به مین باقی مانده نیز شناسایی می شوند بویژه نقاطی که نیاز به بازنگری بیشتری دارد.

به گفته وی، وزارت دفاع پاکسازی کامل مناطق مرزی آلوده به مین و مواد منفجره در استان کرمانشاه را با جدیت دنبال می کند ضمن اینکه پاکسازی عمومی به مفهوم اتمام کار مین زدایی اراضی آلوده به مین نیست.

وی گفت: همین اقدامات در سایر استان های مرزی آلوده به مین نیز انجام می شود که استان کرمانشاه 17 درصد از مناطق آلوده به مین در پنج استان مرزی کشور را در اختیار دارد.

طلایی نیک اظهار کرد: استان ایلام بیشترین منطقه آلوده به مین را دارد و بعد از این استان های خوزستان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی قرار دارند که در هر پنج استان عملیات پاکسازی عمومی به اتمام رسیده و بازنگری و در واقع بررسی مجدد مناطق مجدد عمومی در دستور کار است.

وی اضافه کرد: بازنگری عمقی برای اطمینان بیشتر اهالی مرزنشین است که در مدت 25 سال پس از دفاع مقدس همچنان در معرض آسیب ها و خسارت هایی مالی و معنوی هستند بنابراین امیدواریم دولت و مجلس با تقویت بودجه برای پاکسازی مناطق آلوده به مین کمک کنند که عملیات با سرعت و گستردگی بیشتری صورت گیرد.

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد